Üye Girişi
Şifremi Hatırlat Şifremi Hatırlat
| |
Yeni Üyelik Yeni Üyelik

KIRIKKALEKIRIKKALE
YAHŞİHAN YAHŞİHAN 
İLÇESİİLÇESİ
www.www.
yahsihanliyizyahsihanliyiz
.com.com
Eklenti Kur
Radyo Radyo



İletişimİletişim Formu Formuinfo@yahsihanliyiz.com

APTAL YERİNE KONMAK


defa gösterilmiştir
Kırıkkale'nin bir çok gazetesi, gazetecisi ve köşe yazarı var. Bir çay ocağına oturup çoğunu okuma şansınız var. Bir analiz yaptığınızda bir-iki gazete ve yazar hariç, yazılanlar günü kurtarma yazıları. Gündem oluşturacak yazı bulamazsınız. Bulsanız bile ertesi gün başka konularla gündem değişiyor. Kırıkkale için çok önemli meseleler es geçiliyor.

Ben bu sıralar "YEŞİL VADİ PROJESİ" ne kafayı taktım. Arkadaş, insanı keriz yerine koymaktan ne zevk alıyorlar anlamıyorum. Hele bilgi sahibi bile olmadan bu işin sözcülüğüne soyunanları hiç anlamıyorum. 

Baştan söyleyelim; Uygulanmakta olan Yeşil Vadi Projesi 1. etap çalışmaları, Fİ YAPI' nın inşaat projesinde yer alan fakat beceremediği rekreasyon çalışmasının daha basite indirgenerek Ankara B.B. tarafından halkımıza sunulmuş halidir. Yanlışım varsa söyleyin.

Benim bildiğim ve 20-25 yıldır siyasilerin beceremediği Yeşil Vadi Projesi, Hacılar Kasabası yakınlarından başlayıp, Bahşılı ve Yahşihan'ı içine alacak şekilde Kızılırmak kenarlarının bakım ve restoresidir. Yanılmıyorsam proje kapsamında Bahşılı köprüsünün ayağından başlanarak kıyılar taş ile döşenmişti. Ne oldu da projeyi tersten(!) başlattılar. Acaba Kırıkkale'ye, Bahşılı'ya ve Yahşihan'a böyle daha çok fayda(!) sağlanacağı mı düşünüldü? Yorumu size bırakıyorum.

(6-7 ay önce yazdığım yazıda ırmak kenarına kurulan doğalgaz çevrim santralini yazmıştım. Yorum gelmediğine göre kimsenin umurunda değil. Ama bir gelişmeyi paylaşmadan geçmeyelim.Bu santralde doğalgaz akılarak elektrik elde edilecekti. Enerji bakanının açıklamasına göre doğalgazda dışa  bağımlılığı azaltmak için bir çok sektörde doğalgaz yerine kömür kullanılacakmış. Bu şu anlama geliyor. Evlerde tekrar soba kurulmayacağına göre kömür, bu çevrim santrallerinde kullanılacak. Bu da bölgelere hava kirliliği, çevre kirliliği olarak yansıyacak.

İnşallah haksız çıkarım. 





YORUM GÖNDERYORUM GÖNDER
  Adınız Soyadınız :
  Mesajınız :
Not : Lütfen küçük harf kullanınız. Maksimum 500 karakter

Önemli Not : Gönderilen mesajlar sistem tarafından kayıt altına alınmakta olup site yöneticileri tarafından görülmektedir. Lütfen bu hususa dikkat edelim ve başkalarını rahatsız edici mesajlar göndermeyelim.
Sayfa Üretim süresi :0,2891

© 2009 yahşihanlıyız.com
Yahşihan İlçesi Web Portalı http://www.yahsihanliyiz.com

Tam Ekran