Üye Girişi
Şifremi Hatırlat Şifremi Hatırlat
| |
Yeni Üyelik Yeni Üyelik

KIRIKKALEKIRIKKALE
YAHŞİHAN YAHŞİHAN 
İLÇESİİLÇESİ
www.www.
yahsihanliyizyahsihanliyiz
.com.com
Eklenti Kur
Radyo Radyo



İletişimİletişim Formu Formuinfo@yahsihanliyiz.com

NE FESTİVALDİ AMA !

NE FESTİVALDİ AMA !


defa gösterilmiştir

Yoğurt festivali üzerinden yaklaşık 1 ay geçti.
Kimsede ses yok.
Konuşan başkana yakınsa öve öve bitiremiyor, muhalif ise Başkan ağır konuştu, üç aylara denk getirdi ayıp oldu diyor. Kırıkkale çoktan unuttu bile.

Ben festivalin düzenlenmesi taraftarıyım. Daha önce düzenlenmemişse eski başkanın kulaklarını çınlatmak , hatırını (!) sormak lazım.  Festivalin yıllar önceden yapılması gerekirdi.

Yıllar önce Halil Çavdar  çamlı parkta, benimde görev aldığım bir yoğurt festivali düzenlemişti. Sanatçılar,aşıklar getirmiştik. Yoğurt yeme, en güzel yoğurt, yoğurtta altın bulma yarışması düzenlenmişti. Ortadaki havuz ayran havuzu olmuştu.

Festival düzenlenmeli ama böyle olmamalı. Hadi geçen yıl seçimler vardı, ya bu yıl ? Tek fark biraz daha gösteriş ve daha ünlü sanatçı. Merakla beklediğim festivalin 2.si benim için tam bir fiyasko oldu. Balkon sefası  yaparak alanı izledim.

Sözde ??Yahşihan Yoğurt Festivali??. Ne Yahşihan adına ne de yoğurt adına hiçbir şey yoktu.
Yahşihan halayını 3 kişi çekti. Utandım.
Yahşihan yemekleri, kıyafetleri ve gelenekleri hakkında hiçbir tanıtım yoktu.
Galiba Yahşihan adına meydan, saz çalan kardeşim  ve sunucu bayan vardı.
Yoğurt ise tam bir komedi. Alana getirilmesi, tadına bakılması ve oylama yapılması 20 dk. sürdü.
Koskoca ilçede yarışmaya 9-10 yoğurt katıldı. Jüriyi çok aradılar mı merakediyorum (Seyfettin Türkyılmaz hariç). Keşke yoğurdu mayalayan, kadınlardan, yaylacılardan, ihtiyarlardan  bir jüri seçilseydi.

Size kısa bir bilgi vermek istiyorum. Türkiye?nin her yerinde festivaller düzenleniyor.Bunlar arasında yoğurt festivalleri de var. Silivri Belediyesi 51. Yoğurt Festivalini yaptı. 5 gün sürdü. Akkışla Belediyesi  Yoğurt Bayramı diye kutluyor 3 gün boyunca. Silifke Belediyesi  bu yıl ??Silifke Yoğurdu Kültür Haftası??olarak 39. sunu düzenledi.

Yıllarımız kayboldu ama bizde yapabilir miyiz? Sanmıyorum. Bana sanki dostlar alışverişte görsün gibi geldi. Festivalde siyasetçiler ve Petek Dinçöz?ü dinlemeye gelen kuru kalabalıktan başka bir şey yoktu.

Keşke Festival birkaç gün sürse. Yarışmalar düzenlense. El emeği ?göz nuru el işleri sergilense. Yahşihan bahçe ürünleri satılsa. Başka etkinlikler olsa.

Eminim Yahşihan ve yoğurdumuz daha iyi tanıtılırdı.

GÖNDERİLEN YORUMLARGÖNDERİLEN YORUMLAR

Ekleyen: HÜSEYİN ÇAVDAR 21 Aralık 2012, Cuma 20:03
Teşekkür ederim Ahmet bey ,ilk yoğurt festivalini HALİL ÇAVDAR ın yaptığını hatırlayan biri oldu tekrar teşekkürler.

Ekleyen: CEM YİĞİT 06 Temmuz 2012, Cuma 13:01
Fatih bey yorumunuza katılıyorum, o neydi öyle heryerde fotoğraflar isimler? hayırdır yahşihanı mı satın aldınız ya da bana ne oldunuz? O değil de aldığım duyuma göre yahşihan halkı tehdit edilmiş festivalde.Yüreğiniz yetiyorsa benden yürekliniz varsa buraya yazın,beni de sokağa çıkarmayın bi nasıl oluyormuş bu iş bakalım bi. Herkes çapı kadar konuşsun.Dediğim gibi varsa yüreği yeten buraya yazsın ben karşınıza çıkıp ben o kişiyim diyeceğim.

Ekleyen: MUSTAFA BAYTAN 25 Haziran 2012, Pazartesi 12:11
Yine yorumuma ilaveten, festival, tanıtımdır, ekonomiye katkıdır, pazarlamadır, paradır, şimdiden Yahşihan Spor başta olmak üzere, satış reyonlarının tasnifi, tahsisi, yeri, ölçüsü, yüksekliği, standartı, anketler düzenlenerek, Belediye başkanlığının koordinasyonunda, gönüllü/profosyenel bir ekip tarafından takibi ve gereği yapılarak, her bir senede eksiklikler tespit edilip, giderilerek maddi ve manevi kazancı bol olan güzel festivallerde buluşulur. Teşekkür ederim Saygı ve sevgilerimle

Ekleyen: MUSTAFA BAYTAN 25 Haziran 2012, Pazartesi 11:39
festivalde yoktum ama her zaman gönlümüz memleketimizde, güzel şeyleri duydukça mutlu oluyoruz, tabiki eksiklikler var ise, ki olacaktır, sizlerde sıcağı sıcağına bu işe değindiniz için, daha önceki yorumumdada vurguladım, bugünden eksiklikleri tespit edip, alın teri, göz nuru ne varsa bugünden hazırlayarak, dokuma, işleme, oya, kenar, cam, maskot, hediyelikler, aklımıza ne gelirse, satılmaz demeden her yaştakilerin hazırlayıp festival günü sergileyip satmalarıdır.

Ekleyen: FATİH TUĞLU 23 Haziran 2012, Cumartesi 15:48
yorumunuzu gerçekten takdir ediyorum.festival değil siyasi şov yapılıyor maalesef..festival yapılsın ama daha içerikli yahşihanımızın örf ,adet.kendine özgü yemekleri,kadınlarımızın el işleri ve daha sayamadığım bir çok aktivite...
YORUM GÖNDERYORUM GÖNDER
  Adınız Soyadınız :
  Mesajınız :
Not : Lütfen küçük harf kullanınız. Maksimum 500 karakter

Önemli Not : Gönderilen mesajlar sistem tarafından kayıt altına alınmakta olup site yöneticileri tarafından görülmektedir. Lütfen bu hususa dikkat edelim ve başkalarını rahatsız edici mesajlar göndermeyelim.
Sayfa Üretim süresi :0,3027

© 2009 yahşihanlıyız.com
Yahşihan İlçesi Web Portalı http://www.yahsihanliyiz.com

Tam Ekran