Üye Girişi
Şifremi Hatırlat Şifremi Hatırlat
| |
Yeni Üyelik Yeni Üyelik

KIRIKKALEKIRIKKALE
YAHŞİHAN YAHŞİHAN 
İLÇESİİLÇESİ
www.www.
yahsihanliyizyahsihanliyiz
.com.com
Eklenti Kur
Radyo Radyo



İletişimİletişim Formu Formuinfo@yahsihanliyiz.com

S(H)ES´İMİZ ÇIKMADI !

S(H)ES´İMİZ ÇIKMADI !


defa gösterilmiştir

Seçimler ve sonuçları birçok önemli konuyu gündemin gerisine itiyor. Yıllarca süregelen Kırıkkale?ye ihanet tarzındaki politikalar hala devam ediyor.

Kalecik yolu üzerine Hidro Elektrik Santrali (HES) kuruldu. Karadeniz, Trakya, Akdeniz bölge halkı tepki gösterirken bizim üzerimizde sanki ölü toprağı serpili.

Şimdide Doğal Gaz Kombine Çevrim Santrali (DKÇS) kuruluyor. İnşaatı başlamış. Kılıçlar sınırlarında gözükse de Kızılırmak kenarında Üniversitenin tam karşısında.

Neden gündemde olmaz, basında çıkmaz, paneller düzenlenmez, vatandaş bilgilendirilmez. Yararları nedir, zararı var mı, ne işe yarar bileniniz var mı?

Ülkemizin birçok yerinde elektrik üretmek için DKÇS kuruluyor. Doğal gazı yurtdışından satın alıp, yakarak elektrik elde ediliyor. Bu işi yapanlar göre zararları yok denecek kadar az, yararı ise ülkeye elektrik enerjisi sağlayarak ekonomiye büyük katkı sağlıyor.

Bilimsel araştırmalar göstermektedir ki bu santrallerin çevreye, toprağa, doğal dokuya, insan sağlığına vereceği zarar ve bu zarar için harcanacak para, işletme maliyetine eklendiğinde zararının faydasından çok daha fazladır. 

Şimdi diyecekler ki ?Birkaç ağaç muhabbeti yapacak, çevre diyecek, eylem diyecek?. Yok, öyle demiyeceğim. Sadece biraz bilgi paylaşacağım.

Doğalgaz çevrim santrallerinde hammadde olarak kullanılan çok yüksek miktarlardaki doğalgaz toprak kirliliği ne yol açacaktır. Bugün doğalgaz kanserojen olan radonun en önemli kaynağı olarak kabul edilmektedir. Doğalgazın yanması sonucu radon ürünleri atmosfere salınacak.

Radon ve ürünlerinin akciğerlere depolanması vücut içi radyoaktif birikimine ve dolayısıyla sağlık riski oluşumuna neden olur. Yüksek seviyede radon ve bozunma ürünleri dolayısıyla radyasyona maruz kalmış bireylerde akciğer kanseri oranlarının yüksek olduğu belirlenmiştir.

Kızılırmak kenarına kurulmasının nedeni bize nimet olan olan akarsuyu bedava kullanabilmektir. Çünkü bu santraller dere, nehir ve deniz gibi bol su kenarına kuruluyor. Tribünlerde oluşacak yüksek ısı Kızılırmaktan alınacak su ile soğutulup tekrar Kızılırmak?a bırakılacak. Yeterince kirli olan ırmak suyunun ekolojik dengesi iyice bozulacak.

Diyorlar ki istihdam sağlanacak. Emin olun bu istihdam inşaat bitene kadardır. Kırıkkalemize ve Yahşihanımıza ne gibi bir katkısı olacak doğrusu çok merak ediyorum.

Hadi herkesi bir kenara koyun üniversitenin sesi niye çıkmaz anlamıyorum.


GÖNDERİLEN YORUMLARGÖNDERİLEN YORUMLAR

Ekleyen: KARAPINAR MEHMET 06 Ağustos 2015, Perşembe 16:53
yazınız ve yorumunuz için teşşekkür ediyorum aynen katılıyorum
YORUM GÖNDERYORUM GÖNDER
  Adınız Soyadınız :
  Mesajınız :
Not : Lütfen küçük harf kullanınız. Maksimum 500 karakter

Önemli Not : Gönderilen mesajlar sistem tarafından kayıt altına alınmakta olup site yöneticileri tarafından görülmektedir. Lütfen bu hususa dikkat edelim ve başkalarını rahatsız edici mesajlar göndermeyelim.
Sayfa Üretim süresi :0,3242

© 2009 yahşihanlıyız.com
Yahşihan İlçesi Web Portalı http://www.yahsihanliyiz.com

Tam Ekran