Üye Girişi
Şifremi Hatırlat Şifremi Hatırlat
| |
Yeni Üyelik Yeni Üyelik

KIRIKKALEKIRIKKALE
YAHŞİHAN YAHŞİHAN 
İLÇESİİLÇESİ
www.www.
yahsihanliyizyahsihanliyiz
.com.com
Eklenti Kur
Radyo Radyo



İletişimİletişim Formu Formuinfo@yahsihanliyiz.com

ANNELER GÜNÜ


defa gösterilmiştir

                                 ANNELER GÜNÜ

     Bugün”Anneler Günü “ hani o canımız yandığı zaman “ Yandım Anne “ diye haykırdığımız, hani o geceleri yattığımız zaman gelip yorganı üstümüze koyan ve odadan çıkarken bile dönüp evladına bakan canım annelerimiz.   

      Hani o duygu seli konumlarında hep evladını düşünen ve aklından çıkarmayan annelerimizin günü. Dünyada her yıl Mayıs ayının ikinci haftasında kutlanan “ Anneler Günü “ bu yıl daha değişik ve daha coşkulu kutlanacak diye düşünüyorum. Gönül isterdi ki sevgili annelerimizi yılda bir kez kapsamlı bir şekilde kutlamakla kalmasaydık. Ayın, her gününün her saatin de sevgili annelerimizi layık olduğu şekilde kutlamalıyız ve sevmeliyiz .

     Abilerim, küçüklerim, ablalarım, kardeşlerim annenizin kıymetini bilin.Yaşamın acı dönemlerinde bazı gerçekleri yaşadığınız zaman kıymetli varlıklarımızın değeri daha da iyi anlaşılıyor.
     Ben bazen “Keşke vücudumun birparçası olmasaydı ama yanımda annem veya babam olsaydı.” diyen insanlar tanıyorum.
     Bazen hayatın içinden bazı çirkin görüntülere şahit oluyorum. Annesini azarlayanları görüyorum. Annesine küfüredenleri de görüyorum. O anda anne yüreğinin nasıl parçalandığını onların neler hissettiklerini biliyorum.
    Yazık!...
     En değerli varlığımıza hayat devam ederken en büyük acıyı yaşatıyorsunuz.
     Peygamber Efendimiz “ Cennet Annelerin Ayakları altındadır.” Söylevine karşılık annelere günümüzde yapılanlara bakın.

    Annem, yüzlerce kilometre uzaklıktan bile kollarının sıcaklığını duyduğum, başımı göğsüne dayadığımı düşündüğümdeyse huzurunu hissettiğim eşi benzeri olmayan kadın. Daha karnındayken benimle konuştuğun ve bana arkadaşlık ettiğin için “Doğduğun gün hayatımın en güzel günüydü.” dediğin için ,   Pişiklerimi  pudralayarak beni rahatlattığın için,   Kocaman sarılmaların ve öpücüklerin için, Ben öğreninceye kadar sonsuz kere “anne… anne…anne…”yi tekrarladığın için,   Gömleğimin kollarını kullanmayayım diye burnumu silmek için elinde bir mendille peşimde koştuğun için,    Daima “Neden? Neden?Neden?” sorularını sormamı teşvik ettiğin için , Harika gülümsemelerin için ,”Benim en iyiarkadaşım” olduğun için ,    Bana güvendiğin için,    uzaktan seven bir anne olmadığın için,   Hasta olduğum günlerde bütün gece başımda beklediğin için,   Benimle güldüğün, benimle ağladığın için, “Seni seviyorum” dediğin için, Eğitimin  bütün  kilitli  kapıları açacağını öğrettiğin için, İhtiyacım olduğunda daima orada olduğun için, Hiç  bir şeyin kolay elde edilmeyeceğini, başarının çok çalışmak gerektirdiğini öğrettiğin için, Hayatın en güzel yıllarını bana adadığı niçin, Bana sevgimi ifade etmeyi öğrettiğin için, “Benim biricik annem sen olduğun için bütün annelerin ellerini, annem Döndü GÜNEŞER’in ellerinden öperek kutluyorum. 

     Bugün anneleriniz yanınızda yarın yanınızda olmayacak.
     Annelerinizi mutlu edin!...
     Onlara nasıl evlat olduğunuzu gösterin,
     Onları sevindirin...
     Onları mutlu edin ki,  anneleri hayatta olmayanlarda sizleri görüp tatlı bir kıskançlık yaşasınlar. Bu tatlı kıskançlıkla dünyadaki bütünanneleri, anne kabul edip saygıda kusur etmesi

  
     Anneler gününüz kutlu olsun…

     Alaattin GÜNEŞER

YORUM GÖNDERYORUM GÖNDER
  Adınız Soyadınız :
  Mesajınız :
Not : Lütfen küçük harf kullanınız. Maksimum 500 karakter

Önemli Not : Gönderilen mesajlar sistem tarafından kayıt altına alınmakta olup site yöneticileri tarafından görülmektedir. Lütfen bu hususa dikkat edelim ve başkalarını rahatsız edici mesajlar göndermeyelim.
Sayfa Üretim süresi :0,3086

© 2009 yahşihanlıyız.com
Yahşihan İlçesi Web Portalı http://www.yahsihanliyiz.com

Tam Ekran