Üye Girişi
Şifremi Hatırlat Şifremi Hatırlat
| |
Yeni Üyelik Yeni Üyelik

KIRIKKALEKIRIKKALE
YAHŞİHAN YAHŞİHAN 
İLÇESİİLÇESİ
www.www.
yahsihanliyizyahsihanliyiz
.com.com
Eklenti Kur
Radyo Radyo



İletişimİletişim Formu Formuinfo@yahsihanliyiz.com

KÖPEKLER 2


defa gösterilmiştir

KÖPEKLER

Yazımızın ikinci kısmında, Köpeklerin güzel huylarından ikincisi KAANATI yazmaya çalışacağız.

Köpeklerin sahipleri olarak kendilerine ön gördükleri yaşam kalitesi kadarıyla yaşamlarına devam ederler.Bu bazen beslenme ile ilgili olarak önümüze çıkar,bazende barınmayla ilgili olarak önümüze çıkmakta.Hiç bir köpek sahibinin kendini barınmak için bıraktığı yere itiraz içerisinde olmayıp,bırakıldığı yeri asla terk etmez.Barınmak için bırakıldığı yerden asla ayrılmaz.İçinde bulunduğu durumu kabullenip kendine bu imkanları sağlayan sahibine minnettarlık göstergesi olarak barınağını kabullenir.

Peki ya bizler, dilimizden hiç düşürmediğimiz şu üç günlük dünya sövlemimize kendimiz bile inanmayıp iyi iken daha iyi, iyinin daha iyisi için toplum içerisinde sahip olduğumuz bir çok değerleri neden ayaklar altına alma gayreti içerisindeyiz hala.Acaba iyinin iyisi için bir çok değerleri hice saymak,toplumda güzel olan değerdlerimizi ellerimizle yok etmek,sonunda elde ettiğimiz iyinin iyisi kullanamadan dünyadan ayrılıp gitmek hangi akla hizmettir diye yaradılanlara soruyorum.

Güzel ahlaka uymadığımız her davranışımızla, kötü hoş olmayan işlerle uğraşmanın,bu kötü harekete zaman ayırmanın bir güzel ahlakı ortadan kaldırdığının farkındamıyız acaba.Köpekler bile sahibinin kendisine biçtiği yemeğin miktarı itirazı olmazken,kendine biçilen paydan fazlası almak için gayret sarfetmezken, bizler neden bu güzel hasletleri göz ardı ederek fazlası dahada fazlazı diyoruz acaba.Başkalarını yok ederek fazlası daha fazlası derken kendimizi yok ettimizi biliyormuyuz acaba.

Fazlası daha fazlası diyerek bir çok değerleri yok edip kazandığımız edinimleri ne kadar kullanma imkanımız var acaba.Bu kazanım zannettiğimiz elimizdeki edinimlerin ne kadarını kullanma imkanı buluyoruz dersiniz.Helal yoldan kazanma varken neden bir çok oyunla kullanamayacağımız kazanımnlar için bir çok değeri ayaklar altına alıp kendimizi yoplum içinde küçültüyoruz.

Hayvanlarda bile kaanat varken, bizler hayvanlardan üstün varlıklar olarak yaradılmamıza rağmen hala kaanatsizlik edip toplum içinde kendimizi yalnızlaştırıyoruz.Aklı olanlar olarak bu biraz düşünüp yaptığımız yanlışlıkların farkına varıp bazı kötülüklerimiz düşünmemiz gerekmiyormu.

Kanaata uyululmadı taktirde dünya menfaatleri uğruna insanların birbirlerine ağır itamlarda bulunmaları toplumda ne kadar doğru bulunuyor acaba.

Alaattin GÜNEŞER

YORUM GÖNDERYORUM GÖNDER
  Adınız Soyadınız :
  Mesajınız :
Not : Lütfen küçük harf kullanınız. Maksimum 500 karakter

Önemli Not : Gönderilen mesajlar sistem tarafından kayıt altına alınmakta olup site yöneticileri tarafından görülmektedir. Lütfen bu hususa dikkat edelim ve başkalarını rahatsız edici mesajlar göndermeyelim.
Sayfa Üretim süresi :0,2969

© 2009 yahşihanlıyız.com
Yahşihan İlçesi Web Portalı http://www.yahsihanliyiz.com

Tam Ekran