Üye Girişi
Şifremi Hatırlat Şifremi Hatırlat
| |
Yeni Üyelik Yeni Üyelik

KIRIKKALEKIRIKKALE
YAHŞİHAN YAHŞİHAN 
İLÇESİİLÇESİ
www.www.
yahsihanliyizyahsihanliyiz
.com.com
Eklenti Kur
Radyo Radyo



İletişimİletişim Formu Formuinfo@yahsihanliyiz.com

KÖPEKLER


defa gösterilmiştir

KÖPEKLER 1

Kimi zaman evlerimizin önünde bağlı bulunan,kimi zaman sokaklarda gördüğümüz ve her zaman içimizde taşıdığımız ön yargı ile sürekli savunma içinde bulunmamız gerektiğini hissettiğimiz o kötü görünüşün altında bütün insanlığın ders alması gereken,toplum tarafından sürekli horlanan köpekler.............

Köpeklerde bulunan güzel hasletleri araştırıp kendi bedenimizde uygulamaya çalışmak verken neden onlardan sürekli kaçma ve onları hor görme duygularını içimizde taşırız acaba.Bizler insan olarak şuan yaşama gayreti verdiğimiz dünyada köpeklerden daha mı ?ahlaklıyız acaba.

Bu yazıyı kaleme almamızın sebeblerinden birtanesi de toplum içerisinde itilmiş bir köşeye atılmış,toplumun bir parcası olan dünya değerlerini tekrar hatırlamak,dünyada yaşayan her varlıktan güzel bakıldığı taktirde güzel şeyler kazanılabileceği tekrardan hatırlamak.

Köpeklerin hiç terk etmedikleri 10 güzel huyu varki, bunları hatırlayıp insanlarında bu güzel huyları sahiplenmelerini sağlama gayreti ile bir nebze unutmaya yüz tuttuğumuz değerlerimizi toplumumuza yeniden hatırlatıp hayatlarımızda uygululanması umudundayım.

Köpeklerin en belirgin huylarının ilki SADAKAT'tir.Köpekler sahiplerine çok sadakatli,sahibi tarafından bağlılığından asla şüphe edilmeyen varlıklardır.Sahiplerine asla küsmezler,sahiplerinin yaptıklarından dolayı sahiplerini sorgulamaz ve asla sahiplerine karşı ön yargı içerisinde olmazlar.

Peki bizler Allah'ın bize bahşettiği bunca niğmete karşılık sahibimize sadakatimizi tam anlamıyla gösterebiliyormuzuz acaba.Bizlere bahşedilen bunca niğmetler karşısında neler yapıyoruz ki toplumumuz arasında sadakat kavramı tamamen yok olmaya yüz tutmuş hale geldi.

Sahibimiz olan yüce yaradıcımızın toplumumuza gönderdiği elçiler vasıtasıyla yapılmasını istediklerini çok rahatlıkla terk edip,dilimizde savunduğumuz değerlerin bir çoğunu içimizde de taşıyıp hayatımızı olgunlaştırmıyoruz.

Yaptığımız hatalar neticesinde başımıza gelen musibetler karşısında yüce yaradana neden yarabbi diye hesap sorma cüretini gösteriyoruz.Köpekler yaptıkları hatalar neticesinde sahibinden gelen cezaya neden diye soru sorduğunu görenimiz oldumu hiç.Olmamıştır elbette.Çünkü köpeklerin yaradılış gayelerinden bir tanesi de insanların SAKADAT kavramını unutabilecekleri düşüncesiyle toplumumuzda ibretlik yaradılan olarak yerini almıştır.

Alaattin GÜNEŞER

YORUM GÖNDERYORUM GÖNDER
  Adınız Soyadınız :
  Mesajınız :
Not : Lütfen küçük harf kullanınız. Maksimum 500 karakter

Önemli Not : Gönderilen mesajlar sistem tarafından kayıt altına alınmakta olup site yöneticileri tarafından görülmektedir. Lütfen bu hususa dikkat edelim ve başkalarını rahatsız edici mesajlar göndermeyelim.
Sayfa Üretim süresi :0,3164

© 2009 yahşihanlıyız.com
Yahşihan İlçesi Web Portalı http://www.yahsihanliyiz.com

Tam Ekran