Üye Girişi
Şifremi Hatırlat Şifremi Hatırlat
| |
Yeni Üyelik Yeni Üyelik

KIRIKKALEKIRIKKALE
YAHŞİHAN YAHŞİHAN 
İLÇESİİLÇESİ
www.www.
yahsihanliyizyahsihanliyiz
.com.com
Eklenti Kur
Radyo Radyo



İletişimİletişim Formu Formuinfo@yahsihanliyiz.com

YÖNETİM VE ADALET


defa gösterilmiştir

                                                               YÖNETİM VE ADALET

 

          Bir çok insanın yönetmeye talipolduğu toplumuzda,yönetime talip insanlarda aranan şartlar ve vasıflar, bellikurallar bulunmakta.Bu kurallara uygun insanlar görevlere atanmaktadır.Geneldeetiket babında istenen bu kriterler tamamsa eğer ahlaki anlamda hiç biraraştırma tam anlamı ile yapılmadan işlemler tamamlanıp, insanların atamasıgerçekleştirilmektedir.Yönetmeye talip insanların topluma ahlaki anlamdakatkıda bulunacak insanlardan seçilmesi gerekliliği öz ardı edilmemelidir.Yönetmeyetalip insanda öncelikle yönetilecek insanlarla diyalog eksikliğibulunmamalıdır.

 

          Yönetime talip insanlarda öncelikliolarak aranması gereken vasıflardan biri,çalışana göre iş değil,işe göre çalışanseçilmeli ki,yönetici yönettiği kurumda başarılı olabilsin.Himayesi altında kiçalışanlarına eşit mesafe olmalı ki,yönetilen insanlarda huzurlu bir çalışmaortamı olsun.Adaletli ve dürüst olmalı ki,toplum ve çalışanlar kendisini örnekalsın ,tüm yaşamlarında idarecisini kendisine bir örnek seçsin.iş saatlerineriayetle bağlı kalsın ki,çalışanlar iş saatlerine tam anlamı ile riayetetsinler.

 

          Yöneticileri toplum içerisindeunutturmayacak tek kavram,yönetirken seviyeli ve adaletli bir yönetim şekliolmalı kısacası.İddia  ediyorumki,Kırıkkale Cumhuriyet meydanında yapılacak bir anket benim söylediklerimin nekadar doğru olduğunu ispatlayacaktır.Kırıkkale Cumhuriyet meydanında şu anketyapılsın,Türkiye Cumhuriyetinin 6.Cumhurbaşkanı kimdir sorusuna, 100 kişiden 80kişi cevap veremez.Ama Peygamberimizin en yakın dostu ve İslam’ın ilk halifesikimdir sorusuna, 100 kişinin 80 kişisi doğru cevap verecektir.Halbuki TürkiyeCumhuriyetinin 6. Cumhurbaşkanı sayın Fahri KORUTÜRK’ün bu vatana bir çokhizmetleri vardır ve eminim birden fazla üniversite diploması mevcuttur.Bakındaha 30-40 sene öncesini hatırlayamıyoruz bile.

 

          Ama Peygamber Efendimizin yakın dostuİslam dininin birinci Halifesi olan Hz.Ebubekir Efendimizin hiç diplomasıolmamasına rağmen insanlar tarafından unutulmamasının altında ki gerçekleryöneten insanlar tarafından araştırılmalı ve Hz.Ebubekir Efendimizin şahsiyetlidavranışları taklit edilmelidir.Peki taklit edilmesi gereken ve Hz EbubekirEfendimizi bunca asır geçmesine rağmen, akıllardan çıkmamasında hangidavranışları etkendir. Hz Ebubekir Efendimiz bizler gibi 60-70 kilo olan buğdaybenizli, bizim gibi bir insan değimlidir.Niçin bizler aradan daha 30 yılgeçmeden unutuluyoruz peki.Bu soruların tamamının cevabı adaletli biridareden,toplumla olan yakın diyalogdan,doru söz ve doğru yaşamdan geçmektedir.

 

          Hz.Ömer Efendimizin yaşamış olduğubir hadiseyi yazmadan geçmek istemiyorum.Hz Ömer bir gün Şam valisinidenetlemeye gider.Şam valisi çok hürmet eder ve izzet ikramda bulunurlar,HzÖmer Şam valisini hemen görevden alır,sebebini sorduklarında hak ettiğimizdenfazla hürmet gösterdi bizlere der.Çünkü İslam dinin önderinin emridir tümMüslümanlara,İnsanlara hak ettiğinden fazla değer vermeyiniz buyurmuştur KainatınEfendisi.

 

          Bu gerçeklerden yola çıkarakinsanlara hak ettikleri kadar değer verilmelidir.Etiket yönünden eksiğibulunmayan yönetime talip insanların ahlaki yaşam tarzlarda göz önünde bulundurulmalıki,yönetime talip insanların tam anlamıyla yönetip yönetemeyeceği ortaya çıksın.

 

AlaattinGÜNEŞER

 

YORUM GÖNDERYORUM GÖNDER
  Adınız Soyadınız :
  Mesajınız :
Not : Lütfen küçük harf kullanınız. Maksimum 500 karakter

Önemli Not : Gönderilen mesajlar sistem tarafından kayıt altına alınmakta olup site yöneticileri tarafından görülmektedir. Lütfen bu hususa dikkat edelim ve başkalarını rahatsız edici mesajlar göndermeyelim.
Sayfa Üretim süresi :0,3477

© 2009 yahşihanlıyız.com
Yahşihan İlçesi Web Portalı http://www.yahsihanliyiz.com

Tam Ekran