Üye Girişi
Şifremi Hatırlat Şifremi Hatırlat
| |
Yeni Üyelik Yeni Üyelik

KIRIKKALEKIRIKKALE
YAHŞİHAN YAHŞİHAN 
İLÇESİİLÇESİ
www.www.
yahsihanliyizyahsihanliyiz
.com.com
Eklenti Kur
Radyo Radyo



İletişimİletişim Formu Formuinfo@yahsihanliyiz.com

BİR YAHŞİHAN HAYAL EDİYORUM

BİR YAHŞİHAN HAYAL EDİYORUM


defa gösterilmiştir

Ulaşmak isteyip de ulaşamadığımız, görmek isteyip de göremediğimiz öyle çok şey var ki bu dünyada. Aslında bunlar birer temel amaçtır bence.  Bazı şeylerin farkında olmak amaçlar doğrultusunda mücadele etmek varımızı yoğumuzu maddi-manevi olarak vermeye hazır olmak gerekir. Her zaman zor olduğunu düşündüğümüz yapmaktan korktuğumuz bin bir çeşit o kadar çok hayal vardır ki. Kafamızda hep bunların gerçekleşmesi için çaba sarfetmek ve dua etmek zorunda kalırız.

Toplumda tüm bireylerin hayal kurma özgürlüğü olduğu gibi benimde hayallerim var. Memleketime olan sevgi ve muhabbetim dendir ki hayallerimin büyük bir kısmını içerisinden çıkmış olduğum Yahşihan ve Yahşihan halkının geleceği tamamlamaktadır. Öyle bir Yahşihan hayal ediyorum ki içimizden işsizlerimize istihdam sağlayacak işadamlarının çıktığı, devletimizin tüm kurumlarında itibar gören, tanınan bürokratlarımızın olduğu, bizleri mecliste temsil eden, Yahşihan ismini Türkiye'ye lanse edebilecek ulusal siyasilerimizin çıktığı, kalbinde iman, ağzında Kur'an eksik olmayan gençlerimizin yetiştiği-yetiştirildiği bir Yahşihan hayal ediyorum. Belki zor ama inanın imkansız değil.

Belediye olabilme unvanını kazandıktan sonra yarım asrı aşmış durumdayız. Ama içimizden bir elin parmaklarından daha fazla bürokrat, iş adamı, ulusal siyasetçi çıkmaması üzüntü gerektiren bir durumdur. Bunun sorumlusu bariz bir şekilde bu memleketin bireyleri olarak bizleriz. Kin, nefret,gurur ve ihtirası üzerimizden atmadığımız yaşananlarla ilgili kendimizi sorgulamadığımız sürece gelecek neslimizin geleceği de menfi anlamda bizden farklı olmayacaktır.

Cemiyete kalbi duygularla faydamız olmasını tasavvur ediyorsak,Yahşihan bireyleri olarak bize düşen görev bu ise ilk önce kendimizi ve aile fertlerimizi düzelterek başlamalıyız. Bizler siyasi görüş ayrıcalığı düşüncesiyle kavga edip birbirimize küsersek, dış mihrakların içimize yerleştirmiş olduğu yabancıların ticari ve siyasi alanda olmalarına ve bizim hakkımız iken başarıyı onların elde etmesine katkıda bulunmuş oluruz. Mühür kimdeyse Süleyman odur sözüne binaen eline mühür geçen hangi yabancı güç bizden birisine bir bardak su verme nezaketinde bulunmuştur. Hangi işsizimizi işe alıp hangimizin bir derdine derman olmuştur. Bu bizim kanayan yaramızdır ve bu kanı durdurmak bizlerin görevidir. Kendimi sizlere, cümlemizi Cenab-ı Hakk'a emanet ediyorum.

Allah yâr ve yardımcımız olsun.

Saygı-sevgi ve muhabbetle.

Bâki selamlar...




GÖNDERİLEN YORUMLARGÖNDERİLEN YORUMLAR

Ekleyen: MUSTAFA ÇAVDAR 22 Şubat 2015, Pazar 16:24
Tebrik ederim. Başarılı bir yazı olmuş. Güzel bir konuya değinmişsin.

Ekleyen: AHMET ŞENYÜZ 17 Şubat 2015, Salı 11:52
Tebrik ederim. Her şey hayal etmekle başlar. Ama hayallerin peşinden koşmakla hayaller gerçeğe ulaşır. Hayallerin gerçeğe dönüşmesi dileğiyle.

Ekleyen: HAKAN USLU 16 Şubat 2015, Pazartesi 16:26
Sadece Yahşihanda değil tüm Kırıkkalede bizim insanımıza sahip çıkacak insanlar çıkmalı. Toplumumuzun gelişmesi için maneviyatı güçlü gençlerimizin öne çıkması gerekir. Güzel bir yazı olmuş. Tebrik ederim.

Ekleyen: OSMAN ÖZÜBERK 28 Ocak 2015, Çarşamba 13:04
Aman etliye sütlüye dokumma. Ortaya karışık olmuş. Bu konuları herkes söylüyorda iş icraata gelince tık yok. Hangi genç, iş adamı olmak için, bürokrat olmak için çaba harcıyor. Kimler çabalayan gençlere yardımcı oluyor, önünü açıyor. Asıl bunları yazarsan güzel olur. Saygılar.

Ekleyen: MUSTAFA SARIYER 25 Ocak 2015, Pazar 23:39
Tebrik ederim Muhammet Reis. Yeni yazılarını bekliyoruz.

Ekleyen: TEKNEFES YOK 25 Ocak 2015, Pazar 23:12
Varol Muhammet varol.

Ekleyen: YASİN AKMAZ 25 Ocak 2015, Pazar 21:12
muhammet güzel yazmısın tamda yahşihan nın sorunlarına uymuş.başarılar dilerim.

Ekleyen: MUSTAFA BAYTAN 13 Ocak 2015, Salı 16:22
Hayırlı olsun, yazınızı tebrik ediyorum, tabi ki gönülden katılıyorum, başarıyı alkışlayıp, desteklersek, bencilliğimizi ise bir kenara bırakırsak, her şey çok daha güzel olacak, hepimiz için, İlçemiz için...
YORUM GÖNDERYORUM GÖNDER
  Adınız Soyadınız :
  Mesajınız :
Not : Lütfen küçük harf kullanınız. Maksimum 500 karakter

Önemli Not : Gönderilen mesajlar sistem tarafından kayıt altına alınmakta olup site yöneticileri tarafından görülmektedir. Lütfen bu hususa dikkat edelim ve başkalarını rahatsız edici mesajlar göndermeyelim.
Sayfa Üretim süresi :0,4258

© 2009 yahşihanlıyız.com
Yahşihan İlçesi Web Portalı http://www.yahsihanliyiz.com

Tam Ekran