Üye Girişi
Şifremi Hatırlat Şifremi Hatırlat
| |
Yeni Üyelik Yeni Üyelik

KIRIKKALEKIRIKKALE
YAHŞİHAN YAHŞİHAN 
İLÇESİİLÇESİ
www.www.
yahsihanliyizyahsihanliyiz
.com.com
Eklenti Kur
Radyo Radyo



İletişimİletişim Formu Formuinfo@yahsihanliyiz.com

ETİK YAKLAŞIM


defa gösterilmiştir

ETİK YAKLAŞIM

Evrensel yaşam standartları göz önüne alındığında, kişinin herhangi bir konuya yaklaşımının altındaki gerçekler o yaklaşımla su yüzüne çıkar. Literatürde konu ile ilgili farklı çalışmalar gerçekleştirilmiş ve ortaya çıkan sonuçların Adil olup olmadığı yinelenen bilimsel çalışmalarla desteklenerek; Konunun temelinde Niyet’e göre tepkiler verildiği saptanılmıştır. Birçok kişi birçok konu, olay ve durum hakkında yorum yapabilir, görüş bildirebilir. Kimi insan sözlerin anlamına önem verirken, kimi insan ise sözlerin altında yatan ve esas düşünce olarak adlandırdığımız Niyet’e önem verir.

İçerisinde bulunduğumuz Sosyal yaşam biçimleri çoğu insan tarafından kabullenilebilir değildir. Kişiden kişiye farklılık gösteren ruh yapılarının da konuya dahil olduğu bu noktada bilinmesi gereken esas niyetimizin iyi olması gerekliliğidir. Niyetimizin iyiliğine zarar vermeye yönelik güdülerimizin, Tıpkı bir riskin fırsata çevrilmesi gibi; tespit edilip, engellenmesi ve iyi olana sevk edilmesi için gereğince güdüsel savaşlar verilmelidir. İyinin somutluk kazanması ancak ve ancak böyle mümkün olur.

 İnsan; Toplumda yaklaşımları, sözleri ve davranışları ile değerlendirilir. Bireysel yaklaşımların etik olup olmadığı gene toplumda defalarca sorgulanır. Kişinin değerlendirmeye almadan gerçekleştirdiği, bir fiil beklenilmeyen ve istenilmeyen sonuçlarla karşılaşılmasına ve bazı yaptırımlarla, cebri icralarla neticelenebilir. Kültürel, bilimsel ve sosyal yetkinliklerin öneminin ortaya çıktığı ve iyi niyetin gerçekleşeceği durumlarda belirleyici rol oynadığı bilinmektedir. Toplumların kimliğini kazanması ve geliştirmesinin en büyük destekleyicisi iyi niyet yaklaşımlarıdır.

 Türkiye’nin uluslararası Arenadaki yerinden ‘’ Yardımsever Toplum’’ olarak bahsedilmektedir. Bu durumu borçlu olduğumuz en etken esas Suriyeli sığınmacılar ve yardıma muhtaç kimseler hakkındaki iyi niyet ve olumlu yaklaşımlarımızdır. Bu durum, Türk toplumunun dünyadaki konumunu ve saygınlığını belirlemektedir. Toplumsal bağların kazanılması ve güçlenmesi bireylerin iyi niyet sergilemesi ve etik davranış gereksinimlerinin yerine getirilmesi ile mümkün olmakla beraber sosyal hayatımızın yaşanılabilirliğini sağlayacaktır.

İyi niyetin hâkim olduğu bir toplum olmak temennisiyle,

Mustafa UYAN

GÖNDERİLEN YORUMLARGÖNDERİLEN YORUMLAR

Ekleyen: MUSTAFA ÇAVDAR 22 Şubat 2015, Pazar 16:17
tebrik ederim. Güzel bir yazı olmuş.

Ekleyen: AHMET ŞENYÜZ 17 Şubat 2015, Salı 11:50
Başından sonuna çok güzel bir yazı. Tebrik ederim. İlçemizde böyle cevherlerin olması mutluluk verici.

Ekleyen: HAKAN USLU 16 Şubat 2015, Pazartesi 16:23
Harika bir yazı olmuş sayın başkan. Tebrik ederim.

Ekleyen: OSMAN ÖZÜBERK 28 Ocak 2015, Çarşamba 12:57
Yardım sever toplumuz ama kendimize yardım. Birilerine yardımı abartırken birileri görmezden geliniyor. Adaletli olmak lazım. herşey konuşmalarda, yazılarda kalmamalı icraat önemli.

Ekleyen: MUSTAFA SARIYER 25 Ocak 2015, Pazar 23:38
Tebrik ederim Mustafa. Hayırlı olsun. Yeni görevinde de başarılar dilerim.

Ekleyen: TEKNEFES YOK 25 Ocak 2015, Pazar 23:19
Bu lafları sen mi yazdın mustafa .helal olsun sana. seni takip ediyorum bilader.

Ekleyen: YASİN AKMAZ 25 Ocak 2015, Pazar 21:08
mustafa yazını okudum begendim güzel eline sağlık senden devamını istiyorum ve allah hiçbir ülke vatandasını ülkesiz vatansız topraksız bırakmasın bizim başımıza gelse aynı durum suriye bize bakarmıydı bunla ilgili bir yazı biz etik davrandıgımız insanlıgımız tartışılmaz.kolay gelsin koç

Ekleyen: MUSTAFA BAYTAN 15 Ocak 2015, Perşembe 15:29
Hayırlı olsun, Tebrik ederim.
YORUM GÖNDERYORUM GÖNDER
  Adınız Soyadınız :
  Mesajınız :
Not : Lütfen küçük harf kullanınız. Maksimum 500 karakter

Önemli Not : Gönderilen mesajlar sistem tarafından kayıt altına alınmakta olup site yöneticileri tarafından görülmektedir. Lütfen bu hususa dikkat edelim ve başkalarını rahatsız edici mesajlar göndermeyelim.
Sayfa Üretim süresi :0,3047

© 2009 yahşihanlıyız.com
Yahşihan İlçesi Web Portalı http://www.yahsihanliyiz.com

Tam Ekran